2020. augusztus 29., szombat

I. Mit eszik a futó? - én mit változtattam?

 


Sziasztok! 

Legújabb blogsorozatom a Mit eszik a futó? címet kapta. 

Mindennek az oka a fokozatos életmódváltásom, ugyanis a napokban megelégeltem a jelenlegi meglátásaimat és úgy döntöttem, hogy fokozatosan, de annál eredményesebben változtatok az életmódomon. Elhagyom a régi, rossz szokásaimat, búcsút intek az egészségtelen és káros ételeknek, italoknak. 

Testsúlyomból adódóan nincsen szükségem drasztikus fogyásra, hiszen akkor a már meglévő izomtömegem, (ami a legutóbbi vizsgálat alapján 75-80% ) is csökkenne. Így a futós csoport tagjainak tanácsait, gondolatait, végigolvasva és böngészve eljutottam arra a döntésre, hogy sportétrendet, ha nagyon flancolni szeretném "futó" étrendet fogok követni. Illetve a versenyek alkalmával szükséges illeszkedő étkezéseket.  


Sportétrend

Aranyszabályok: 
1. növelni kell a (összetett) szénhidrátbevitelt
2. növelni kell a rostbevitelt
3. megfelelő mennyiségű fehérjebevitel
4. csökkenteni kell a zsírbevitelt
5. csökkenteni kell a konyhasó bevitelt 
6. növelni kell a folyadékbevitelt (minimalizálni az alkoholfogyasztást, én úgy döntöttem, hogy lenullázom és semmiféleképpen nem iszok alkoholt)

Mindez számokban: 

60-70% jó minőségű szénhidrát, amely hosszan felszívódó

15-20% fehérje (elősegíti a szervezet regenerálódását, az izmok épülését.) 

10-15% minőségi zsiradékok (szükséges a zsírban oldódó és felszívódó vitaminok és tápanyagok miatt)

❌ chipsek, zsíros ételek, készételek, szénsavas üdítők, nasik, alkoholos italok, ételek, csokoládé ❌

Egyszerűnek tűnhet, azonban egyáltalán nem egyszerű elhagyni a megszokott nasikat, gyors kajákat, a fehér kenyeret.

Müzli joghurttal, almával és banánnal 

Az első recept amit bemutatok a blogon az körülbelül 1 hónapos szerelem nálam, ugyan eddig is ott volt a boltok polcain, de nem igazán foglalkoztam vele. Július közepe felé rákaptam a müzlikre, zabpelyhekre. A zabkását is kipróbáltam, de az nem igazán jött be, így áttértem a müzlikre amit szinte mindig joghurttal eszek. (Anyának erős a gyanúja, hogy laktózérzékeny vagyok, ezért szuper gyorsasággal keresem a joghurtok laktózmentes változatát.) 



Hozzávalók: 
 
- 1 db natúr joghurt
- a joghurt adagnak megfelelő müzli, vagy zabpehely
- 1 db alma (feldarabolva)
- 1 db banán (felkarikázva)










Elkészítés: 

1. Gondolatban kettéosztjuk a tálat. Az egyik felébe a joghurtot kanalazzuk, míg a másik felébe öntjük a müzlit. 

















2. Felkarikázzuk a banánt, a müzli és a joghurt határvonalára helyezzük. Majd gerezdekre vágjuk az almát is és azt is ráhelyezzük a müzlire. 

Hasznos tipp: az almát érdemes kisebb falatokra vágni, hogy könnyebben kanalazható legyen a müzli! 












Egyszerű reggeli, vagy éppen uzsonna! Laktató és finom! 

Legyen szép napotok! 💕


Beverly Nutrition Magyarországon! - új fantasztikus cég a magyar piacon!

 

Széles termékskála mind a kezdőknek, mind a legtapasztaltabb versenyzőknek!

A  Beverly Nutrition vezető szerepet tölt be a táplálékkiegészítők piacán. A cég spanyol alapítású, de nagyon gyorsan világszerte elismert céggé vált. Több, mint 25 éve minőségi és megbízható termékek sokaságát gyártja. 

Kizárólag GMP (Good Manufacturing Practice) tanúsítvánnyal ellátott termékek sorakoznak a polcain. 

A sikeresség és a célok elérése érdekében a Magyarországi cég a hazai sportolók mellé áll. Így keveredtem én is a Beverly Nutrition Hungary csapatához. Elengedhetetlen számomra a minőségi felkészülés és az, hogy minél jobb eredményeket érjek el, így hálás vagyok a cégnek azért, hogy támogat a célom megvalósításában, egyben a termékeikkel segítséget nyújtanak a versenyekre való felkészülésben, és akár a versenyzés közbeni frissítések lebonyolításában is. (Ugyanis egy frissítés megtervezése fontosabb, mint gondolnánk.) Illetve, ami számomra, most nagyon fontos az a regeneráció során használt termékek, amelyben szintén kiváló alternatívákat nyújt a cég. 

Amikor az Instagramon böngészve rátaláltam a cégre nem hittem, hogy lehetőséget kaphatok arra, hogy kipróbáljam és használhassam a termékeiket, népszerűsítsem őket, illetve a sportot, amit én képviselek. 

webshop 2020. augusztus 27-én indult, a képzeletbeli polcain csodás, minőségi termékekkel. 

Nézegetve a webshopot a termékek sok mindenre fókuszálnak. Legyen szó testépítésről, kerékpározásról, úszásról, futásról, a Beverly Nutrition Hungary csapata gondoskodik arról, hogy minden sportoló megtalálja a számára megfelelő termékeket. 

Kategóriákba besorolva rengeteg minden található és beszerezhető a cégtől. Aminosavak, természetes izomnövelők, tömegnövelők, fehérjék, edzés előtti formulák, vitaminok, zsírégetők és még sok más. 

Ami számomra pozitív, hogy mind a webshop, mind a Facebook és az Instagram oldaluk szép, letisztult és átlátható. A termékek pontos leírása segít abban, hogy biztos a megfelelő terméket válasszuk. A leírásban megtalálható az adott termék fontos tudnivalói, a hatóanyagai, és az ajánlott napi fogyasztása. 

A webshopra az elkövetkező hetekben folyamatosan kerülnek fel az újabb és újabb termékek, kiegészítők és ruházatok. 

Egy szó, mint száz kijelenthető, hogy egy új innovációkkal és megbízható termékekkel színezett céggel, illetve márkával van dolgunk! Érdemes figyelni a webshopot és a közösségi média felületeket, ugyanis sok akcióval és különleges termékekkel várják a magyar vásárlókat! 

Legyetek résen, és kövessétek a Beverly Nutrition Hungary csapatának a munkásságát!

Egyéb információkért bátran forduljatok a csapathoz! 

A cég elérhetőségeit megtaláljátok a Facebook oldalukon! 

Legyen szép napotok! 💕




2020. augusztus 26., szerda

Miről ismersz meg egy futót?

 


Mindenki felismer egy futót amikor fut...de mi van akkor amikor a futók nem futnak? 

Nagyon sok ismertető jegye illetve jele van egy futónak. Ha ezeket látod biztos lehetsz benne, hogy egy futóval van dolgod, ezért ne lepődj meg, ha előhúzza a táskájából a futócipőjét.

A mostani posztban összeszedtem néhány dolgot ami általában jellemző a futókra. (Azonban zárójelben megjegyzem, minden futó más és más, nem lehet minket egy kalap alá venni 😉) 

1. Az egy nyári tetoválások - a csíkok

Mindenki szeretne nyáron szépen lebarnulni. Ez tiszta sor. Azonban nem a futóknál. Ha nyáron találkozol egy futóval, az első amit ki lehet szúrni az a sportóra lenyomata a csuklón. Aztán még mindezt kiegészíti a sportmelltartó, vagy atléta/top pántjainak a fehérsége, a zokni vonalában a határvonal, és esetleg a rövidnadrág nyoma a combon. (A minap voltam strandon és akkor vettem észre, hogy visít rólam, hogy futó vagyok 😅)

2. Fő a kényelem

A futók szeretik a kényelmes dolgokat. Persze magamból kiindulva én miután visszaálltam a 110%-os edzésekre, búcsút kellett mondanom (természetesen önszántamból) minden olyan ruhámnak és cipőmnek, ami nem kényelmes. Szűk, kivágott, magas a sarka, kényes anyaga van. (Maradt egy-két elegáns darabom, de nagyon kevés.) Számomra fantasztikusak a bő pólók, melegítőnadrágok és az edzőscipők. 

3. Amikor a tizenkettedik kilométert futottam...

Vannak, olyan emberek akik valamilyen témában nagyon sokat beszélnek, vagy csak úgy általában be nem áll a szájuk. (A húgom is ilyen, de mentségére szóljon ő újságíró) De viszont, ha valaki indokolatlanul sokat beszél a futásról, a versenyzésről és az edzésekről, biztos lehetsz benne, hogy egy futóval akadtál össze. Ha pedig az edzéstípusokról a minőségéről, mennyiségéről és csak úgy általában valamiről kezd el beszélni ami a futással kapcsolatos, akkor jobb ha te kezdesz el futni. 😅

4. Otthon, édes otthon

Ha meghívást kaptál valakinek az otthonába, de véletlenül nem tudod, hogy futó (amit kötve hiszek, hiszen már a 3. pontban rögtön eláruljuk magunkat) akkor ez nagyon gyorsan kiderül az otthonából. Árulkodó jel lehet a futócipők mennyisége, a kiteregetett futós cuccok a szárítón, az éremtartó tábla vagy fogas a falon, a konyhapolcon katonás rendben álló kulacsok, a jógaszőnyeg és az SMR henger a sarokban.

5. Mutatom a tracket! 

A közösségi média, egy nagyon jó platform arra, hogy a futók megmutassák a világnak a versenyeredményeiket, vagy éppen az azt megelőző folyamatot (edzésmunkát) amely általában több hónapig tart. Én általában a Facebookon egy csoportban, illetve az Instagramon szoktam megosztani az eredményeimet, edzésmunkáimat. Ez a két platform nagyon jó arra, hogy a világ és a nem futók megismerjék a futókat. (Ezeken a platformokon is rengeteget tudunk írni, a futásinkról, edzéseinkről, én sajnos ritkán rövidítek.) Emellett jó lehetőség nyílik arra, is, hogy a futókat, akik versenyeznek, vagy egy jó ügy érdekében állnak ki, a cégek, és különböző szolgáltatók megtalálhassák őket. 

6. A bőröndben a futócipő

Ha egy futóval utazol, akkor mérget vehetsz rá, hogy van a bőröndjében minimum 2 garnitúra futó felszerelés. Ugyanis a nyaralás alatt sem megy szabadságra a futó, hanem ott is igyekszik formában tartani magát. Még kapóra is jön, hiszen új helyszínt vehet a talpa alá.