2020. április 3., péntek

Futókarantén

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e erről a helyzetről a COVID-19 terjedéséről, és az egész járványról. Mi is a véleményem?! Néha semmi jó, néha valami pozitív. Igyekszem nem sokat írni róla, hiszen a blog nem erről szól. Sajnos a mostani helyzet senkinek sem kedvező. 😔 Én azon az állásponton vagyok, hogy igyekszem védekezni, az előírt szabályokat betartani, de semennyire sem pánikolni. Futó és kézilabdázó vagyok emellett én is főiskolára járok, tanulok és dolgozok (egy két hetes nyári tábort készítek elő, de erről csak az ide tábor témájával az olimpiával és a gyerekek sportos elfoglaltsága kapcsán fogok írni) Nehéz nekem is és a családomnak is.

Ugyan a futásokat ugyanúgy folytatom tovább, azt azonban sajnálom, hogy elmaradnak a futóversenyek.  A kézilabdázásról röviden annyit, hogy amíg a járvány tart és a veszélyhelyzet fent áll nincsenek edzéseink és a meccseket is lefújták.
A főiskola bezárt, így távoktatásban fejezem be ezt a félévemet.

De ennyit is erről, gyorsan és tömören.

Hoztam egy kihívást!

A FUTÓKARANTÉN lényege, hogy minimum heti 4-szer fuss a bezártság és a karantén ellenére!  Heti 4 futás! (A visszaállásom óta én is 4-szer vagy 5-ször futok hetente.) Fuss egyedül, és ügyelj arra, hogy senkivel ne kerülj közeli kapcsolatba.

A távok: A heti négy futást úgy bontsd le, hogy legyen benne minimum egy hosszabb táv. A többit te választod.

Hogy is van pontosan ez a heti izé?: A heti számolást bármelyik nap elkezdheted a lényeg hogy 7 nap alatt 4-szer menj el futni. (Én vasárnappal kezdtem)

Fontosnak tartom, hogy magadnak tűzd ki a távokat! Ne más mondja meg! Saját magad határozd el!

Futás menete: 
1. Előtte melegíts be! Erre hozok majd egy jó kis bemelegítő gyakorlatsort!
2. Fuss amennyit szeretnél! (A futásodat, a kilométereket kövesd nyomon, okosórával, okoskarkötővel, vagy telefonon futós appok segítségével, én a Nike Run Club applikációt használom, [ez angol nyelvű])
3. A futás befejezésével ne dőlj le rögtön a kanapéra, sétálj pár kört a ház körül vagy a szobába (ne törődj azzal, ha hülyének néznek, engem is annak szoktak 😅) fontos, hogy visszaálljon a nyugalmi pulzusod. A sétálás után pedig ülj le a szőnyegre/szivacsra és nyújts egy kicsit.

Remélem kedvet kaptál egy kis mozgáshoz! Futásidat, sikereidet oszd meg másokkal is Instagramon, Facebookon, vagy küld el nekem a petraracz0725@gmail.com címemre, hogy én is lássam mennyire elszánt vagy!

Jó kihívást!