2020. augusztus 26., szerda

Miről ismersz meg egy futót?

 


Mindenki felismer egy futót amikor fut...de mi van akkor amikor a futók nem futnak? 

Nagyon sok ismertető jegye illetve jele van egy futónak. Ha ezeket látod biztos lehetsz benne, hogy egy futóval van dolgod, ezért ne lepődj meg, ha előhúzza a táskájából a futócipőjét.

A mostani posztban összeszedtem néhány dolgot ami általában jellemző a futókra. (Azonban zárójelben megjegyzem, minden futó más és más, nem lehet minket egy kalap alá venni 😉) 

1. Az egy nyári tetoválások - a csíkok

Mindenki szeretne nyáron szépen lebarnulni. Ez tiszta sor. Azonban nem a futóknál. Ha nyáron találkozol egy futóval, az első amit ki lehet szúrni az a sportóra lenyomata a csuklón. Aztán még mindezt kiegészíti a sportmelltartó, vagy atléta/top pántjainak a fehérsége, a zokni vonalában a határvonal, és esetleg a rövidnadrág nyoma a combon. (A minap voltam strandon és akkor vettem észre, hogy visít rólam, hogy futó vagyok 😅)

2. Fő a kényelem

A futók szeretik a kényelmes dolgokat. Persze magamból kiindulva én miután visszaálltam a 110%-os edzésekre, búcsút kellett mondanom (természetesen önszántamból) minden olyan ruhámnak és cipőmnek, ami nem kényelmes. Szűk, kivágott, magas a sarka, kényes anyaga van. (Maradt egy-két elegáns darabom, de nagyon kevés.) Számomra fantasztikusak a bő pólók, melegítőnadrágok és az edzőscipők. 

3. Amikor a tizenkettedik kilométert futottam...

Vannak, olyan emberek akik valamilyen témában nagyon sokat beszélnek, vagy csak úgy általában be nem áll a szájuk. (A húgom is ilyen, de mentségére szóljon ő újságíró) De viszont, ha valaki indokolatlanul sokat beszél a futásról, a versenyzésről és az edzésekről, biztos lehetsz benne, hogy egy futóval akadtál össze. Ha pedig az edzéstípusokról a minőségéről, mennyiségéről és csak úgy általában valamiről kezd el beszélni ami a futással kapcsolatos, akkor jobb ha te kezdesz el futni. 😅

4. Otthon, édes otthon

Ha meghívást kaptál valakinek az otthonába, de véletlenül nem tudod, hogy futó (amit kötve hiszek, hiszen már a 3. pontban rögtön eláruljuk magunkat) akkor ez nagyon gyorsan kiderül az otthonából. Árulkodó jel lehet a futócipők mennyisége, a kiteregetett futós cuccok a szárítón, az éremtartó tábla vagy fogas a falon, a konyhapolcon katonás rendben álló kulacsok, a jógaszőnyeg és az SMR henger a sarokban.

5. Mutatom a tracket! 

A közösségi média, egy nagyon jó platform arra, hogy a futók megmutassák a világnak a versenyeredményeiket, vagy éppen az azt megelőző folyamatot (edzésmunkát) amely általában több hónapig tart. Én általában a Facebookon egy csoportban, illetve az Instagramon szoktam megosztani az eredményeimet, edzésmunkáimat. Ez a két platform nagyon jó arra, hogy a világ és a nem futók megismerjék a futókat. (Ezeken a platformokon is rengeteget tudunk írni, a futásinkról, edzéseinkről, én sajnos ritkán rövidítek.) Emellett jó lehetőség nyílik arra, is, hogy a futókat, akik versenyeznek, vagy egy jó ügy érdekében állnak ki, a cégek, és különböző szolgáltatók megtalálhassák őket. 

6. A bőröndben a futócipő

Ha egy futóval utazol, akkor mérget vehetsz rá, hogy van a bőröndjében minimum 2 garnitúra futó felszerelés. Ugyanis a nyaralás alatt sem megy szabadságra a futó, hanem ott is igyekszik formában tartani magát. Még kapóra is jön, hiszen új helyszínt vehet a talpa alá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése