2020. június 12., péntek

Telekom Vivicittá Virtuális 10 km


Sziasztok!

A mai posztban a hétvégén zajló virtuális eseményről fogok írni, mesélni nektek.
A Telekom Vivicittá már nagyon régóta megrendezésre kerül, emlékszem gyerekként is rengetegszer részt vettem az eseményen. Akkor még különböző városokban rendezték meg, azonban jó ideje már, hogy fixen Budapestre helyezték az eseményt. Én annak idején Szegeden és Szolnokon futottam.

Az idén azonban egy kicsit más. A járványveszély miatt a nagyobb sporteseményeket nem tartják meg, elhalasztják, illetve idén nem is szervezik meg.

A Telekom Vivicittá idén is megrendezésre került, azonban teljesen más körülmények között.

Virtuálisan futunk. De nem a számítógép előtt hanem tényleg futunk. Egyedül, társasággal, családdal. Az, hogy mikor indulunk el lefutni a távunkat az csak rajtunk múlik. A távot szintén mi választjuk.

Az esemény 2020. június 12-14. között zajlik. 3 nap és 6 táv

Részletes információkat a versennyel kapcsolatban : Telekom Vivicittá Virtuális Futónapok

Mi is az én részem ebben az egészben?

Mindig is rajongtam a futásért, a Vivicittáért. A Facebook nagyon sok versenylehetőségnek a hirdetését dobja fel mostanság, így lehetetlen megállni, hogy ne nevezzek be az összes versenyre.

Így keveredtem újra a Vivicittába.

Június 4-én leadtam a nevezésemet a Futanet.hu oldalon, én a 10 km-es egyénire adtam le, hiszen gőzerővel készülök az október 11-dikei 35. Spar Maratonra. Le is töltöttem a rajtszámomat, így talán kicsit jobban átérezhettem a versenyzés élményét.

Ma június 12-én kissé fáradtan ébredtem 5 órákkor, aztán elkezdtem öltözni majd visszafeküdtem még egy 3 órát aludni. Aztán második nekifutásra csak sikerült elkészülnöm, bemelegítenem és elindulnom. Húgom aki világéletében ellenezte a futás, pontosabban azt, hogy  fusson, általában annál nagyobb örömmel segít nekem a frissítéseknél. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy kész stáb áll mögöttem, az anyukám, a párom és a húgom személyében.
Ők mindig átlendítenek a holtpontokon, ha kell beszélnek hozzám, ha kell csöndben maradnak. Mivel nagyon jól ismernek, rám néznek és tudják mikor mire van szükségem, mikor kell inni, mikor fordulunk. (Nah jó a fordulás előtt mindig szólok nekik, biciklivel nehezebb megfordulni a kerékpárúton mint futva)

Szóval a mai futásom is így indult, nagyon jó perc/km-t futottam az első 5 kilométeren. Aztán a hetedik kilométernél beütött a mélypont, a tüdőm bemondta az unalmast ezért kicsit visszább kellett vennem az addigi tempómból.

Összességében nagyon jól sikerült, ugyan 2 perccel hosszabbra sikerült mint a versenyidőm, de így is elégedett vagyok magammal.

Az útvonalamat itt találjátok meg: Virtuális 10 km útvonal

Illetve az összes eddigi útvonalamat fel fogom tölteni a Futoterkep.hu oldalra.

A futás után tartottam egy levezető sétát. Ezután pedig feltöltöttem a versenyeredményemet.

Remélem ti is teljesítettétek valamelyik távot!

Legyen szép napotok!💕