2021. február 23., kedd

Zárjuk le a húsz-húszt!

 


Sziasztok! 

Az elmúlt néhány hónapban egyáltalán nem volt prioritás a blog és a posztok írása, az Instagram felületemen ugyanúgy aktív maradtam, de mindenféle social media a háttérbe szorult. Összességében azért készítem ezt a bejegyzést, hogy itt a blogon is lezárjam (ugyan két hónap csúszásban) a 2020-at!

Most egy kis life update következik. Mi történt velem az utolsó poszt óta. (Azon kívül, hogy most tálcára teszem a blogot mert kezdődik a nyelvészet órám.)

Az utolsó poszt óta

A legutolsó posztom az a 2020. szeptember 20.-dikai félmaratonom volt, és mondhatni azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán és egészen nagy lemaradásba vagyok a posztokat illetően. Az október szinte eseménytelenül telt.  Belepréseltem még egy gyors virtuális 35.Spar Budapest Maraton 14 km-ert. Amit ugyan nem így terveztem, de erről ebben a posztban olvashattok róla. 


Belerázódtam az online oktatásba, tovább folytattam az edzéseimet, készültem a novemberi Siófoki Balaton félmaratonra. Azonban a vírushelyzet nem igazán kímélt minket és újra lezártak mindent, a verseny helyszínét először áthelyeztek Fonyódra, majd novemberben néhány nappal a verseny előtt végleg lefújták. Én foglaltam szállást arra a hétvégére Fonyódra és nem akartuk, hogy kárba vesszen így verseny ide vagy oda elmentünk, mert a szállásadónk is visszaigazolta, hogy mehetünk nyugodtan. Így egy hosszú hétvége keretében november 12-én Gyulára utazunk Bence szüleihez, ahol kikapcsolódtunk kicsit, sütöttünk-főztünk, elvittük Mackót sétálni és még egy kis edzést is belesűrítettünk.



Utána másnap még elintéztünk néhány dolgot és 11 óra környékén Szarvasról elindultunk Fonyódra. 
Az időjárás nem volt a kedvencünk, de annak ellenére csodálatos volt minden. Másnap átugrottunk Tihanyba, ahol túráztunk egy kicsit, ugyan össze sem hasonlítható most már az a trip a mostani túraútvonalainkkal.  

Ugyan ezt egy külön sorozatként szeretném indítani, de itt hagyok néhány képet a BalatON kirándulásról: 








Miután hazaérkeztünk a Balatonról, itthon teljesítettünk mindketten Bencével egy 10 km-es távot. Ezek után jött az ünnepi időszak, egészen sokat utaztunk, mozgalmas volt a december. Januárban az időm nagy részét a vizsgaidőszak tette ki, így nem sok időm maradt más tevékenységekre.
Utazásból decemberben és januárban sem volt hiány, nagyon élveztük a túráinkat. Decemberben Dömösre látogattunk, a Rám-szakadékhoz, a Vadálló kövekhez és a Prédikálószékhez. 




December végén még beiktattunk egy véletlenszerű szegedi kirándulást, ahol a szokásos, Dóm tér, rakpart, és a sétáló utca háromszögben barangoltunk. Időközben összeszedtem egy foggyulladást, ami végig futott az egész állkapcsomon és a fülem is begyulladt miatta. Az ünnepeket végig szenvedtem, de az is idővel elmúlt. Összességében pozitívan zártam (nem covid pozitív nyugi!) az évet. 

Ez a poszt, inkább képekben és élményekben lett gazdag, de a következő bejegyzésben érkezik egy évkezdő értékelés. Éveleji utazások, alapozás, maratoni felkészülés és még sok más!


Addig is, bye!